Tuesday, December 2, 2008

Άναψε και εσύ ένα φωτάκι...


Άναψε και εσύ ένα φωτάκι...Βάλτο και δίπλα στη σημαία, γιατί χρειάζεται απόλυτο φως για να φανεί το απόλυτο σκοτάδι.
Άναψε και εσύ ένα φωτάκι...Βάλτο δίπλα στις γλάστρες μπας και θυμηθείς οτί υπάρχουν ακόμη δέντρα που δεν καήκαν.
Άναψε και εσύ ένα φωτάκι...Βάλτο στο μπαλκόνι έτσι για να μοιάζει με τα άλλα,όσο πιο πολλά τόσο πιο γυμνό το σώμα σου.
Άναψε και εσύ ένα φωτάκι...Ήρθαν τα Χριστούγεννα από το Νοέμβρη, ξέρεις γιατί έτσι? Μα για να αγοράσεις από τώρα ότι δε θα προλάβαινες το Δεκέμβρη.
Άναψε και εσύ ένα φωτάκι...Πρέπει να μπεις οπωσδήποτε στο γαμημένο πνεύμα των Χριστουγέννων, πρέπει να νιώσεις καλά, δε νοείται να είσαι λυπημένος 11 μήνες σε γαμάνε στη δουλειά, στο σχολείο, στη σχολή, τρως ξύλο στους δρόμους αλλά τα Χριστούγεννα είσαι στο πνεύμα είσαι σπουδαίος μάζευες λεφτά όλο το χρόνο για να πάρεις κάτι στον εαυτό σου.
Άναψε και εσύ ένα φωτάκι...Γιατί πρέπει να αποκτήσεις συμπόνια για το διπλανό, οι μέρες άλλωστε το επιτάσσουν. Τι και αν ποτέ δε νοιάστηκες για τους φυλακισμένους που είναι στοιβαγμένοι σε άψυχα κελιά, τα άτομα στα ψυχιατρεία που τους μεταχειρίζονται σαν ζώα, τους μετανάστες που κλείνουν σε τριτοκοσμικά γκέτο και τους ξυλοκοπούν καθημερινός, τους φοιτητές που έχουν φάει όλα τα ληγμένα χημικά του κράτους, τους συνταξιούχους που ψάχνουν στα σκουπίδια για αποφάγια, την γαμημένη γενιά των εξακοσίων ευρώ που κάνει τρεις δουλειές.
Άναψε και εσύ ένα φωτάκι...

1 comment:

Anonymous said...

Άς ανάψουμε ένα γαμημένο φωτάκι που να αποτελέσει την αφετηρία για την αλλαγή του κόσμου αυτού...