Thursday, September 25, 2008

A Separate Reality




Ο πολεμιστής, λέει ο Castaneda, έχει την ικανότητα να καταστρέφει τον κόσμο και να τον αναδημιουργεί κατά το δοκούν.

Where is the fighting man? Am I he?

Κάπου στις ζωές όλων υπάρχει ένα μεγάλο σταυροδρόμι. Ίσως και πολλά, αλλά καθένα διαφορετικό. Ίσως και ίδιο.

Κι εκεί που τρέχεις με 180-200 στην εθνική, ξαφνικά πρέπει να πέσεις στα φρένα. Θυμάσαι που πας; Ωραία, θυμάσαι. Ξέρεις γιατί πας; Ωραία, ξέρεις. Είσαι σίγουρος ότι ΕΤΣΙ πάνε; Όχι, δεν είσαι. Κι εσύ που είχες βάλει μια ρότα στη ζωή σου, μια ντιρεκτίβα πως ό,τι βλέπεις είναι πραγματικό κι ό,τι είναι πραγματικό είναι μόνο ό,τι βλέπεις, είσαι πια σίγουρος πως είναι έτσι;

Μην τρελαίνεσαι, είσαι μάλλον αρκετά έξυπνος άνθρωπος να αποφύγεις τις παγίδες της δήθεν πνευματικότητας, ή του βιβλικού γιου του ξυλουργού που περπατούσε στο νερό. Έχεις όμως αυτά τα όνειρα...Τα ακατανόητα ίσως, τα πολλά, τα περίεργως αληθινά...Έχεις αυτή την επιθυμία, εύχεσαι ο κόσμος να είναι παραπάνω από αυτά που βλέπεις, δε σου φτάνουν. Ψάχνεις το πέρα, είσαι άνθρωπος. Δεν έχεις ανάγκη να πιστέψεις, όπως σου λένε οι μαυροφορεμένοι, έχεις ανάγκη να μάθεις, να γνωρίσεις, να ταξιδέψεις και να "ταξιδέψεις".

Στην τελική, ψυχότροπα ξε-ψυχότροπα, κάπου σε έπεισε ο Mr.Carlos. Κι αν υπάρχουν κόσμοι μέσα σε κόσμους, ακατάληπτοι όχι μόνο στην όραση και τις αισθήσεις σου αλλά και στη φύση σου γενικότερα έτσι όπως την αντιμετωπίζεις ως τα τώρα; Ποιος σε έμαθε να αντιλαμβάνεσαι κάτι ως πραγματικό; Όπως πια πιστεύεις πως ο χρόνος δεν είναι πραγματικός, μήπως έτσι δεν είναι και ο χώρος πραγματικός; Μήπως είναι πραγματικό μόνο το τι αισθανόμαστε, μήπως μόνο εσύ κι εγώ είμαστε πραγματικοί;

Ο πολεμιστής, λέει ο Castaneda, έχει την ικανότητα να καταστρέφει τον κόσμο και να τον αναδημιουργεί κατά το δοκούν.

Κομμάτι-κομμάτι, το "πιστεύω ό,τι βλέπω" καταστρέφεται. Ίσως δε μου φτάνει. Ή ίσως θέλω να δω το πέρα, για να βεβαιωθώ πως δεν υπάρχει και πως είχα δίκιο. Θέλω να ψάξω τα όνειρα μου, να μάθω, να ζήσω και εκεί μέσα όπως ζω και εδώ έξω. Το μυαλό μου είναι τεράστιο, το μυαλό σου είναι τεράστιο, δε θα το χαραμίσω μόνο σε αριθμούς και προσευχές. Το μυαλό μου είναι μια άλλη πραγματικότητα. Το μυαλό σου είναι μια άλλη πραγματικότητα.

"Communion is evolution
Of the mind to a higher form of reason
Communion, a resolution
A search for inner peace..."

3 comments:

Roadartist said...

'Το μυαλό μου είναι τεράστιο, το μυαλό σου είναι τεράστιο, δε θα το χαραμίσω..'

Ωραίο το κείμενο σου.
Εχούμε την ευθύνη των επιλογών μας..να παλέψουμε για την ελευθερία μας.

Mr.Fixit said...

Se euxaristw file mou...fysika o ka8enas exei thn eu8ynh twn epilogwn kai tou eautou tou. Alla kai thn eu8ynh na travhksei ton eauto tou sta akra prin pei pws ezhse...

Unknown said...

Πέρα από το ότι το κείμενό σου (άρα και οι σκέψεις σου) μου άρεσαν πάρα πολύ, χαίρομαι που συνδυάζεις όλα αυτά πάλι με τον...Warrel :)

Η πραγματικότητα είναι σαν την πλαστελίνη...της δίνεις το σχήμα που επιθυμείς, μέσα από την γλώσσα, το τι κουβαλάς μέσα σου αλλά κυρίως από την εξουσία που μπορείς ν 'ασκήσεις.

Ας παλέψουμε λοιπόν για την ελευθερία μες στο κεφάλι μας...είναι η μεγάλη μάχη που πρέπει να δίνουμε καθημερινά.Κι ας διώξουμε τον κάθε Διάβολο μακρυά που του φορτώνουμε τα λάθη των επιλογών μας.

Να' σαι καλά man.

ΥΓ.Έχω γράψει κάτι σχετικό στο blog.